Hyundai Kona Forum banner
41 - 60 of 70 Posts
Elektromechaniczna instalacja urządzenia zapobiegającego rozproszeniu uwagi kierowcy

Ten klakson to żart, który włożyli do Kony, kto tu go wymienił lub wie, gdzie się znajduje?

Zamówiłem kilka klaksonów Hella z Amazon i jestem gotowy!
Moja opinia na temat bardzo żałosnej modernizacji fabrycznego klaksonu Hyundaia, na te czasy, kiedy po prostu trzeba obudzić tego wyjątkowego idiotę, który przechodzi przez życie tak, jakby był jedynym na tej planecie. Znasz tego idiotę na lewym pasie, jadącego 20 mil na godzinę mniej niż ograniczenie prędkości, lub wędrującego po pasie podczas pisania SMS-ów na swoim osobistym urządzeniu komunikacyjnym. Jeśli ty też chcesz, żeby odłożyli ten telefon komórkowy i zwrócili uwagę na prowadzenie pojazdu, żebyśmy wszyscy mogli przeżyć jeszcze jeden dzień. Zainstaluj nie tylko jeden zestaw klaksonów Hella, ale dwa zestawy, parę super tonów i parę ostrych tonów. To dużo pracy, aby zdjąć przedni zderzak i wykonać prawidłową instalację, równie dobrze można zrobić to na dużą skalę, to może uratować życie twoje i twojej rodziny. JEŚLI MUSISZ ZATRĄBIĆ, CHCESZ, ŻEBY LUDZIE (i ci idioci, o których mówiłem wcześniej) CIĘ USŁYSZELI!!!!
Jutro podam więcej szczegółów na temat kompletnej instalacji zestawu klaksonów. Baw się dobrze "Dostosowując swoją Konę".

Attachments

Niestandardowa instalacja klaksonów Hella

krok 1) zdejmij plastikową osłonę pod silnikiem
krok 2) odkręć siedem śrub sześciokątnych 6 mm x 1,0 mm z łbem 10 mm i dwanaście zatrzaskowych kołków rozporowych, sięgnij w górę i odłącz złącza lamp przeciwmgielnych, jeśli są
krok 3) wyjmij jedną wkręcaną śrubę i trzy kołki rozporowe z lewego i prawego wewnętrznego nadkola (patrz strzałki na zdjęciu 3 dla lokalizacji)
krok 4) wyjmij cztery śruby sześciokątne 6 mm x 1,0 mm z łbem 10 mm z górnej części zespołu osłony zderzaka (patrz strzałki na zdjęciu 4, podnieś maskę, aby uzyskać dostęp)
krok 5) to trudna część, zwolnij osłonę zderzaka z lewej i prawej strony, delikatnie, ale mocno odciągając ją od błotnika i tuż pod obydwoma reflektorami, aby zwolnić wszystkie zakładki na osłonie zderzaka (spójrz uważnie na zdjęcia 5 i 6, strzałki pokazują zakładki)
krok 7) odsuń zespół osłony zderzaka na bok do czasu ponownego montażu

Attachments

Krok 13) wszystkie zaciski z podwójnym zaciskiem są również lutowane w celu maksymalnego przepływu prądu, ze względu na umiejscowienie zamontowanych klaksonów i trudności w dostępie do nich, przylutowałem również złącza na zaciskach klaksonu do zacisków klaksonu w celu trwałego połączenia, a następnie pokryłem je klejącą dwuścienną koszulką termokurczliwą w celu ochrony przed korozją
Uwaga: para klaksonów jest połączona po lewej stronie, a para klaksonów po prawej stronie, każda para otrzyma napięcie poprzez własną, oddzielną kombinację przekaźnika/bezpiecznika (byłoby zbyt duże pobieranie prądu dla wszystkich czterech tych klaksonów dużej mocy, które miałyby być zasilane przez ten sam przekaźnik i bezpiecznik) (każdy przekaźnik zostanie uruchomiony przez standardowy zielony przewód klaksonu, który został wcześniej przedłużony, ta część przekaźnika pobiera bardzo mało prądu i będzie chroniona przez standardowy bezpiecznik obwodu klaksonu)

Attachments

Krok 18) wszystkie cztery klaksony zamontowane, w tym momencie osłonę przedniego zderzaka można ponownie zamontować w odwrotnej kolejności demontażu, reszta okablowania zostanie wykonana w komorze silnika

Attachments

Sprawdź post, wygląda na to, że brakuje zdjęć od 19 do 25 z góry. Oto one.

Attachments

Lol. Też to dzisiaj mówiłem. Klaxon to żart, też będę musiał kupić jakieś porządne klaksony. Miałem je w mojej tacomie i były niesamowite!
Tak, żałosne to prawda. Zatrąbiłem na ciężarówkę, która mnie zajechała i to "piszczenie" przy 70 milach na godzinę było żenujące i prawdopodobnie nikt poza mną go nie usłyszał. Zestaw podwójnego klaksonu Hella otrzymany i w tym tygodniu będzie montowany. https://www.amazon.com/gp/product/B000CRZXPI

Ten klakson to żart, który włożyli do Kony, kto tu go wymienił lub wie, gdzie się znajduje?

Zamówiłem kilka klaksonów Hella z Amazon i jestem gotowy!
Klaksony Hella, które zamówiłeś do swojej Kony. Czy są głośne i czy mają WŁAŚCIWĄ wtyczkę, aby można je było po prostu podłączyć? Czy wymieniłeś drugi klakson (klakson alarmu samochodowego), który znajduje się po stronie pasażera wewnątrz ściany błotnika?

I czy mógłbyś zamieścić link, gdzie je kupiłeś? Dziękuję ?

Cóż, po sprawdzeniu, klakson znajduje się (twarzą do zderzaka) po prawej stronie przedniego panelu, w połowie linii środkowej. Istnieje tylko jeden, ewentualnie dwa sposoby, aby się do niego dostać. Pierwszy wymaga demontażu panelu przedniego, drugi, być może będziesz mógł zdjąć dolny panel silnika i sięgnąć w górę i go usunąć. Najpierw oceniam demontaż panelu, ponieważ byłaby to łatwiejsza trasa. Nie zamierzam zdejmować przedniego panelu tylko po to, aby dodać lub wymienić dodatkowe klaksony. Teraz, jeśli i kiedy pojawią się z większymi

@dbeatty, drugi klakson tak naprawdę nie jest klaksonem. To brzmi bardziej jak cyfrowy sygnał dźwiękowy, jak w sygnale cofania dla ciężarówek, furgonetek itp. Pochodzi z pobliża tego samego miejsca, co klakson w Kona. Hyundai, a także starsze samochody Kia, używały małego, okrągłego klaksonu w stylu motocyklowym. Mój syn ma taki w swoim Kia Rio z 2015 roku.?
Wszystko, co naprawdę musisz zrobić, to pociągnąć za przewody i zamontować nowe klaksony w bardziej dostępnym miejscu.

Zastąpiłem swój klakson '13 Soul klaksonem a-ooogah! i to była duża poprawa. Ale blaszany sygnał dźwiękowy klaksonu nadal odzywał się, jeśli dwukrotnie kliknąłem przycisk blokady.

41 - 60 of 70 Posts