Mam 2024 Kona Limited, który od 2-3 miesięcy ma problemy z rozładowanym akumulatorem i elektroniką (wentylator chłodnicy włączony cały czas, wentylator wewnętrzny włączony cały czas). Za każdym razem, gdy to się dzieje i idę to sprawdzić, słyszę, że nie znaleziono żadnych problemów. Pełna diagnostyka została przeprowadzona w zeszłym lipcu i otrzymałem tę samą odpowiedź. W tym samochodzie jest dużo elektroniki i w tym momencie żałuję, że tak jest. W styczniu znowu rozładował się akumulator i nie chciał się naładować, więc włożyli nowy akumulator. Wczoraj znowu całkowicie rozładowany akumulator, ale się naładował (w domu). Wiem, że coś rozładowuje akumulator. Pracowałem jako dorywczy mechanik serwisowy, kiedy byłem na studiach, ale to było bardzo dawno temu i nie było elektroniki takiej jak teraz, ale wiem, że coś rozładowuje akumulator i to nie moja żona zostawia włączone światła lub światło w kabinie. Moje pytanie brzmi: czy istnieje sposób, aby zmusić dział serwisu dealera do wezwania ekspertów Hyundaia, aby dowiedzieć się, co powoduje rozładowywanie się akumulatora? Czy powinienem skontaktować się z centralą? Z góry dziękuję za wszelkie rady, które mogą pomóc w naprawie tego samochodu.